INTEGRAL CHURCH

Integral Church – egy szabad szellemű közösségi tér, ahol minden hagyomány és hit elfér.

Sokszínű istenhit, nyitott, elfogadó közösség, együtt gondolkodás, integrál szemlélet.

Mi az az Integral church?

Az Integral Church egy nemzetközi kezdeményezés alapján, havonta megrendezésre kerülő spirituális közösségi összejövetel, ahol szeretettel várunk, bármilyen vallás, hagyomány, meggyőződés útját követed, legyen az akármilyen régi vagy új, és származzon akármilyen távoli vidékről vagy helyi tradícióból. Itt a helyed akkor is, ha semmilyen hagyományban nem hiszel, vagy ha már kialakítottad a saját, egyéni hitrendszeredet.

Havonta egy vasárnap délelőtt összegyűlünk másfél órára, ha lehet, a természetben, ha nem, egy kellemes szobában. Miután mindenki megérkezett, pár percet csendben vagyunk, megérkezünk nemcsak testileg, hanem tudatilag is egymáshoz és a Legfelsőbb Jóhoz – ki-ki a maga hite szerint.
A kőfelajánlás szertartás – mely az alkalom számomra egyik központi rituáléja – során alkalmunk nyílik arra, hogy meghallgassuk egymás imáit – nem a szó hagyományos értelmében. Pár mondatban kérhetsz, felajánlhatsz, letehetsz dolgokat a szeretet és a gyógyulás jelképes kútjánál.
Egymást meghallgatva és erősítve vagyunk így együtt. Utána az adott alkalomra előre kiválasztott témánkról beszélgetünk, zenét hallgatunk, és egy-egy szövegrészlet segítségével megismerjük, mit gondoltak erről a témáról mesterek, vallási vezetők, írók, költők. Majd a végén egy általunk vezetett  közös meditációval zárjuk az alkalmat.
A másfél óra után van lehetőségünk még valamennyit kötetlenül beszélgetni, együtt eszegetni, kapcsolódni. 

Ez egy elfogadó tér, így annyira nyílsz meg, annyit mutatsz magadból, annyit mondasz vagy nem mondasz, amennyi neked kényelmes.
Hozz magaddal egy hétköznapi kavicsot a kőfelajánláshoz, vagy bármit az oltárra, amit szívesen látnál, illetve ha van kedved, valami rágcsálnivalót az eszegetéshez.

Az esemény ingyenes, adományt elfogadunk a bérleti díjhoz való hozzájárulásként.

Az Integral Church alkalmak időpontjait az eseményeknél találod.

Miben hiszünk?

Képzelj el egy olyan helyet, ahol bármilyen vallási vagy spirituális hagyományt követsz, ahhoz nem ítélettel és kizárólagossággal fordulnak az emberek, hanem nyitott kíváncsisággal, érdeklődéssel. Meghallgatják, miről szól az általad követett hitrendszer, legyen az bármilyen vallásból, hitéletből, meggyőződésből, vagy akár az ateizmusból fakadó világnézet. Szívesen megismerik a te értékrendedet, hitrendszeredet, és megvizsgálják, mi számunkra értékes belőle, mi az, ami azonos a saját értékrendjükkel, és mi az, ami távol áll tőlük. S még ha kevésbé is tudnak azonosulni az általad képviselt vallás egy-egy sajátosságával, szokásával, rituáléival, meggyőződésével, elfogadással és megértéssel tudnak együtt gondolkodni és saját hitük szerint imádkozni veled egy közös térben.

Erről szól az Integral Church. Az Integrál szemlélethez híven itt lecseréljük a vagylagos és kizárólagos gondolkodást („csak az én hitem az egyetlen igaz út”), és ünnepelve az emberek és a vallási hagyományok sokszínűségét, teret adunk minden gondolatnak, meggyőződésnek, hitvilágnak. Sőt, nemcsak a klasszikus vallási hagyományokat ismerjük el a modern kori ember útkeresésének térképeként, hanem a tudományt, a mitológiát és az újkori történeteket is, melyek a jelen kor emberének megfelelő módon és formában tartalmazzák a fontos és értékes erkölcsi és spirituális üzeneteket.   

Az Integral Church alkalmakat Samodai Kati kolléga- és barátnőmmel együtt tartjuk. 

Mindketten mélyen elköteleződtünk az Integrál szemlélet iránt, hiszen mindketten az Integrál Akadémián képződtünk, és e szemlélet alapján dolgozunk és éljük az életünket.

Mélyen hiszünk abban, hogy a mai kor emberének másfajta kapcsolódási lehetőségekre van szüksége Istenhez, az öt érzékszervünkkel nem érzékelhető világhoz, mely körül vesz minket, és egymáshoz. Ennek lehetőségét szeretnénk ezeken az alkalmakon megteremteni.

Hiszünk abban, hogy nem vagyunk egyedül, hogy számíthatunk egymásra, és egy magasabb erő vagy minőség támogatására, jelenlétére. Azért is szeretem ezeket az alkalmakat, mert itt mindig meg tudjuk tapasztalni ezt, és örömmel látjuk, hogy másoknak is tudunk segíteni ebben.  

Amikor az idő engedi, egész napos csendes kirándulásokat is szoktunk szervezni, melyeknek szintén része az Integral Church.

A pontos időpontokat az eseményeknél találod.

Akik már jártak nálunk, ezt mondták:

“…most jutott eszembe a kövem. Amivel otthagytam valamit magamból. A túlzott felelősség volt, ha jól emlékszem. Katiék rituáléja és az elgondolkodtató beszélgetős együttlét megért egy misét. Csodás volt, köszönöm. Ki fogok még kötni nálatok.”   (Kata)

“Megérkeztem. Örültek nekem. Mintha hazaértem volna. Olyan elfogadást és rendben létet éreztem, amit a születési családomban soha.
Megoszthattam. Senki nem nézett furcsán, megítélőn. Összetartoztunk.
Természetes igényem, hogy pár hetente olyan közösséghez kapcsolódva élhessem át azt, “hogy valami több van a világban, mint amit a fizika órán tanultam”, amely legbelül hordozza, s természetes módon át is éli ezt. Ezt itt megélhetem, érezhetem, kapcsolódnunk sem kell, mert egyek vagyunk. Itt nincs hamis szólam, ha hallatod a hangod: OK, ha hallgatsz: OK, ha szárnyalsz, OK, ha lebuksz a mélybe: OK.
A Church után mindig maradunk, szavak nélkül, szinte mozdulatlan, egy hálózaton, egységben, mélyülve. A Church napja nekem mindig más mint a többi, valahogy cél nélkül célba érek, valamiféle emelkedett, lélek-jóllakottságban töltöm ezeket a vasárnapokat…” (Tamás)

“A vallások dogmái távol állnak tőlem, ezért olyan spirituális Isten tiszteletet kerestem, ahol a közösség és a szeretet van középpontban. Nagyon tetszik, hogy a rituálék erejét az Integrál Chuch is használja. Számomra felemelő élmény volt részt venni. Nem csak a transzcendenshez való kapcsolódást tudtam megélni, hanem a csoport megtartó ereje is feltöltött.”   (Nóra)

“Mert olyan emberekkel találkozhatsz ott, akik teljesen képesek rád hangolódni, megérteni téged, és mindenféle feltétel nélkül szeretni.”

Várunk téged is szeretettel.