NÉZZ RÁ MÁSKÉPP – KÉPEK ÉS SZAVAK TÜKRÉBEN

Az egyszeri OH-kártya gyakorlatokat tartalmazó konzultáció során a képekre és szavakra adott asszociációid mutatják meg a benned rejlő gondolatokat, érzéseket, belső konfliktusaidat és azok megoldásait, a válaszokat, melyek kimondatlanul lapulnak benned.

Tudtad?  A tudatalattid tudja először…

A kártyákon található képek és a szavak egyszerre hatnak a jobb és a bal agyféltekére, együttműködésre késztetve az intuícióidat, a megérzéseidet és a racionális gondolkodásodat. A benned felbukkanó gondolatok, érzések, asszociációk segítségével képet kaphatsz azokról a területekről, melyekkel most dolgod van, segít új nézőpontból rálátni egy adott élethelyzetre és új összefüggésben megvilágítani egy adott problémát.

Segítségével fejleszthető a kreativitás, a kommunikáció, gyakorlatot szerezhetsz a saját lelki állapotod és saját érzéseid megfigyelésében, megfogalmazásában, tudatosításában. A kártyák segítségével, azok véletlenszerű vagy tudatos kiválasztásával KÉPessé válhatsz meglelni saját magadban a problémáid megoldását, felismerhetsz külső és belső összefüggéseket és kimondhatsz kimondatlan igazságokat.

Mi az az OH-kártya?

Az OH kártyákat eredetileg egy kanadai festőművész, Ely Raman alkotta meg, azzal a céllal, hogy a művészetet megfoghatóvá, hordozhatóvá tegye, így az elérhetőbbé váljon az emberek számára. Miért is kellene a festményeket egy konkrét címmel ellátva kifüggeszteni egy falra, hogy aztán azt megcsodálhassák, de csak megfelelő távolságból? Adjon mindenki saját címet a képnek és legyen kézzel fogható. Így született meg az OH-kártya első csomagja, melyet később pszichológiai céllal is elkezdtek alkalmazni. A kártyákon található képek és szavak, valamint a terapeuta célzott kérdései nagyon erősen fejlesztik az imaginációt, az önreflexiót, az önismeretet.

Az OH-kártya módszerének alapgondolata, hogy minden ember önmagát ismeri a legjobban, önmagát tudja meggyógyítani, önmagában tudja megtalálni problémáira a megoldást. A kártyák segítséget adnak, hogy az érzelmek megfogalmazásával, monitorozásával és a szabad asszociációval képet kaphassunk saját tudattalanunk működéséről, alapérzelmeinkről. Az OH-kártya nem más, mint egy fantasztikus utazás a tudattalanba, önmagunk megismeréséért.

“A kaland nem odakint van; a kaland bennünk rejlik.”
                                                                                  /David Grayson/

Hogy néz ki egy OH-kártya konzultáció?

Egy OH-kártya konzultáció 90 perces. Az első 20-30 percben átbeszéljük, mi a témád, miben szeretnél továbblépni. A következő 45 percben “kártyázunk”, végül megnézzük közösen, miben haladtál, mit adott neked az alkalom. Egy ülés 20000 forintba kerül.

Ha jelentkezni szeretnél a konzultációra vagy kérdésed van, keress bátran.

ÍRJ NEKEM